torstai 4. huhtikuuta 2013

Internetin syövereistä pt.1


4 kommenttia:

 1. Varsin kuvaava. Noin surusilmäisen hippitytön aikaansaaman vaikutuksen näkökulmasta. Suomessahan taas ei edes osoita mieltään muut kuin tietyn laidan ihmiset. Ja niillekin kyseessä on bailut. Reclaim the streets. Jotka rakensi jotkut ihan muut, kuin jotka niitä takaisin vaativat.

  Vaan tuosta tuli mieleeni eräs viime aikoina yleistynyt mielenosoituksen muoto. Eli naiset osoittavat mieltään tissit paljaana. Mahtaako mielenosoituksen kohde tuumia esim. että voi helevata, tissit esillä. Nyt täytyy välittömästi suostua esitettyihin vaatimuksiin.

  Vai olisko kyseessä vaan ihan puhdas ekshippailu, johon etsitään jotain mukamas yhteiskunnallista perustetta?

  VastaaPoista
 2. Morjenstapäivää ykälle. Ihan noin syvällisesti en aatellut asiaa kun tuon löysin, kuvastaa vaan vallan mainiosti ilmapiiriä.

  Tuo reclaim the streets-hommeli on nyt toistakytä vuotta kestänyt, ehkä maailman isoin vitsi. Katuja "vallataan" takaisin taholta, jotka yrittävät pitää niitä kunnossa ja ihmisten kulkemista jotakuinkin siedettävänä. Ja ollaan tiedostavia sekä muistetaan huudella poliiseille tyhmyyksiä aina kun ei satuta tarvittemaan niitä.

  Mutta joo, tärkeämpiin asioihin eli tisseihin. Kyllä meikäläisen mieleen iskee semmoinen ajatus, että tahdotaan vaan olla jotain erityistä ja saada näkyvyyttä, että voidaan taas olla erityisiä ja saada näkyvyyttä.

  VastaaPoista
 3. Tuota tissijuttua olen minäkin ihmetellyt. Yleensähän kun osoitetaan mieltä, taustalla on jonkinlainen implisiittinen uhkavaatimus: "suostukaa vaatimuksiimme, tai muuten..." Jos ei nyt suoraan vallankumouksella ja niskalaukauksella uhata, niin ainakin jotain "Suomi menee pilalle" tai "me ei tykätä teistä enää."

  Mutta mikä on paljaiden tissien taustalta kuuluva uhkavaatimus? "Emme lopeta tissien näyttämistä, ennen kuin suostutte vaatimuksiimme"? "Suostukaa vaatimuksiimme, tai näytämme pimpinkin"? PETAhan on erityisen tunnettu tästä "I'd rather go naked than wear fur"-kampanjastaan, jossa kuuluisat filmi- ja pornotähdet poseeraavat, mutta ainakaan vielä se ei ole onnistunut saamaan minussa aikaan suurempaa asennemuutosta turkistarhausta kohtaan.

  Mutta antaa tyttöjen osoittaa mieltään. Jos sananvapaus kuuluu kaikille, miksei sitten tissienvapauskin. Tässä asiassa olen suvaitsevainen.

  VastaaPoista
 4. Hellurei Hiekkaskorpparillekkin. Tuossahan on se miinuspuoli, että kun tissiosastoon liittyy Itä-Saksan kuulantyöntötoivo Helga niin vitsit käyvät kovin nopeasti vähiin. Siinä vaiheessa uhka on varsin todellinen.

  VastaaPoista