perjantai 26. huhtikuuta 2013

Turvallisuutta vaikka väkisin, mutta kenelle?

Vaasassa on päädytty päätelmään, että huono turvallisuustilanne sekä jatkuva opettajien häirintä ja uhkailu voidaan poistaa siten, että irtisanotaan ne jotka asiaan tarttuvat.

Turvaliiviä koulussa käyttänyt opettaja on irtisanottu Vaasassa. Åbo Akademin rehtori Jorma Mattinen perusteli potkuja luottamuspulalla.
Vaasan normaalikoulu toimii Åbo Akademin alaisuudessa, ja siellä koulutetaan myös opettajia.

Vaasan ruotsinkielisen normaalikoulun miesopettaja kirjoitti viime viikolla oppilaiden huoltajille kirjeen, jossa hän kertoi pitävänsä koulun turvallisuustilannetta huonona. Hänen mukaansa uhkailu, solvaukset ja törkeä seksuaalinen häirintä ovat arkipäivää koulussa. Tästä syystä opettaja kertoi olevansa pakotettu käyttämään mm. puukoniskuilta suojaavaa turvaliiviä.

Åbo Akademin rehtorin mukaan koulussa ei voi olla tällaista luottamuspulaa etenkään, kun siellä koulutetaan myös opettajia.

Nythän ollaan jo varsin jännän äärellä. En pidä kovin vähänpätöisenä seikkaa, että opettaja turvautuu ottamaan suojaliivin päälleen. Näin kun tietääkseni ei missään ole aiemmin tapahtunut, tai jos on niin harvassa ovat.

Turkulaisen erikoisrehtorin kanta asiaan on tätä jantteria häkellyttävä. Koulun luottamuspulahan ilmiselvästi johtuu siitä, että opettajalla on luottamuspula koska se on ikävä ihminen eikä suinkaan siitä, että jokin olisi mahtollisesti päin persettä. Tässä on nyt äärimmäisen selkeä ja johdonmukainen signaali annettu, että perseilkää minkä tykkäätte- vastaan panevat erotetaan.

Mielenkiinnolla odotan minkälaisia ritvaviljasia tämä keikan takaa kumpuaa esiin. Asiahan voi olla vaikka miten, mutta heikolta kyllä vaikuttaa näin ensinäkemältä.

Tuli muuten tässä mieleen, että luottamuspula ei taida olla ihan laillinen irtisanomisperuste edes opettajan ammatissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti