perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naistenpäivä

Nyt se taas on käsillä- tuo tasa-arvon ilmentymä, naistenpäivä. Juu hyvää päivää vaan emännille, isännille, vaihtosukupuolisille, niille jotka eivät suostu itseään asentamaan laatikkoon ja lopuillekkin jota rajottunut mieleni ei nyt muista- olenhan äärimmäisen epäkosmopoliitti ja muutenkin huono ihminen.


Koska tasa-arvo on niin vakava asia, ollaan europarlamentissa päätetty tarttua asiaan.  Kassellaas.

Ensi viikolla Euroopan parlamentissa äänestetään päätöslauselmasta, joka käsittelee sukupuolistereotypioiden poistamista EU:ssa. 

Nonni. Mikäänhän ei ole niin suuri synti kun olla perinteisen sukupuoliroolituksen kannattaja. Eli siis, että naiset saapi ihan rauhassa käyttää hametta, olla kotona ja herramunjee- tiskata. Saavat kyllä tehdä toisinkin jos siltä tuntuu, mutta meikäläisen viehätys kyllä monesti vähenee jos vastakkaisen sukupuolen edustaja näyttää 9-vuotiaalle pojalle tai rapalan esitetelineelle. No, kukin tyylillään.


Päätöslauselman kohdassa 17 kehotetaan jäsenvaltioita muun muassa ottamaan huomioon parlamentin aikaisempi päätöslauselma vuodelta 1997, jossa vaaditaan pornografian kaikkien muotojen kieltämistä viestintävälineissä ja toteuttamaan konkreettisia toimia vaatimusten täytäntöönpanemiseksi.
Kohdassa 14 katsotaan, että unionin tasolla on tarpeen käynnistää koordinoituja toimia todellisen tasa-arvon kulttuurin luomiseksi internetissä.

On vallan kovin erikoista, että valinnan vapautta rajoittamalla edistetään sitä paljonpuhuttua ja yhteiskunnallisesti ensiarvoista tasa-arvoa. Siis sitä samaa, joka oletettavasti takaa naiselle vapauden valita mitä tekee elääkseen. Toinen kovin mielenkiintoinen huomio on täydellinen ymmärtämättömyys internetin luonteesta ja siitä, että tuollaista kieltoa yksinkertaisesti ei voida valvoa. Todellista tasa-arvoahan ei ole se, että jokainen saa valita mitä tekee tai miltä näyttää vaan se, että kaikki ovat korrektia scheissea suoltavia androgyynejä.


Naisia seksistisissä asennoissa
Päätöslauselmassa pureudutaan myös erityisesti siihen, miten sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu tiedotusvälineissä ja erityisesti mainonnassa.
Valiokunta toteaa mietinnössään, että televisio-ohjelmissa, tietokonepeleissä ja musiikkivideoissa on yhä selkeämmin havaittavissa osittain kaupallinen suuntaus esittää naiset provokatiivisesti pukeutuneina ja seksistisissä asennoissa, mikä ruokkii sukupuolistereotypioita entisestään. Valiokunnan mukaan nuorille suunnattujen laulujen sanoituksissa on seksuaalisesti ehdottelevaa sisältöä, joka usein ruokkii naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa. 
Päätöslauselmassa huomautetaan myös, että sukupuoleen perustuva syrjintä on yhä yleistä tiedotusvälineissä, viestinnässä ja mainonnassa. Valiokunnan mielestä syrjintä edistää sukupuolistereotypioiden lisääntymistä varsinkin sitä kautta, että naiset esitetään myynninedistämisessä usein seksiobjekteina.

Eli siis että mitä että. Jaaettä täh. Tietääkseni naisia ei edelleenkään pakoteta olemaan hassuissa asennoissa tai pitämään huuliaan Aku Ankkaan verrastettavassa muodossa. Haluaako nyt europarlamentti ihan varmasti ruveta rajoittamaan ilmaisunvapautta haluttuun muottiin pakottamisen takia? Onko se sitä todellista vapautta ja tasa-arvoa, että käsketään olla tietynlainen ja puhua vain tietyinlaisesti ja kaikista eniten tuottaa oikeanlaista liirumlaarumia internettiin?

Joo. Hyvä siitä tulee.





3 kommenttia:

  1. Täytyy todeta, että nuo valokuvan kuvatekstit olivat kyllä aika eeppisiä.

    VastaaPoista
  2. Jatka vaan kirjoittelua. Kirjoitat asiaa etkä vierestä. Blogeja vaan tuppaa olemaan sen verran rutkasti, että kestää jonkin aikaa kunnes jyvät erottuvat akanoista.

    Toivotin muijalle ja anopille aamulla "Hyvää Naistenpäivää" ja sain olla lopun päivää rauhassa.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset käynnistä Beckerille ja Ykälle. Kuvatekstit sopivat niin hyvin ajattelevan ihmisen suuhun, että melkein tekisi mieli kommentoida jotain lähteeseen asti, mutta eipä kehtoo.

    Becker, onhan noita tosiaan kiljoona joista moni kirjoittaa paljon elävämmin ja viihdyttävämmin kun täällä osataan mutta kun ei osaa pitää omia hötinöitä omana tietonaan vaan on pakko kommentoida ajan ilmiöitä niin kirjoitellaan sitten vaikka tänne. Kiva jos maistuu.

    VastaaPoista