torstai 7. maaliskuuta 2013

No se.

Noniin. Nyt kun on alku-ujoudesta päästy eroon parempien kirjoittajien tekstiä lukemalla niin on ehkä aika avata omakin sanainen aarrearkku hiukan auemmaksi.

Sosialistinen valtakunta nimeltä suomi on yksiselitteisesti ajamassa itseään suohon ja alla löytyy pari perustelua miksi:


1) Valtapolitiikka:

Viimeisten hallituskausien aikana on onnistuttu tästä maasta karkoittamaan valtaosa siitä teollisuudesta ja tuotannosta mikä aikanaan nosti maan sodanjälkeisistä raunioista huomattavan nopealla aikataululla maailman parhaiten voivien yhteiskuntien kärkeen. Nykyisellä suuntauksella näyttää sille, että pääpaino kehitykselle on sillä, että "luodaan innovaatioita" ja luovutetaan tulot johonkin muualle (mut eka vähän kaverille kans provikkaa että luovii kivasti väärien silmistä pois). Fyrkkaa kerää virkamiehistöstä poliittisin perustein kaivettu piiripienipyörii, jotka nimittelevät toisiaan isojen yhtiöiden johtoon ja jakavat tukirahat ja projektit keskenään. Omavaraisuus tässä maassa on niin raskas kirosana, etten muista nähneeni siitä mitään mainintaa.....no oikeastaan koskaan virallisessa liturgiassa.

Se, miksi näin toimitaan on täysi arvoitus. Joko jossain ollaan sovittu, että varojen uusjako nyt vaan täytyy toteuttaa ja suomi on siinä maksajana tai sitten hallitusvastuupuolueet ministereineen ja sidekickeineen ovat niin itsekeskeistä ja omaa etuaan ajavaa tapausta, että yksi kansa ei merkkaa siinä yhtään mitään kun omaa petiä pedataan paremmaksi. Ikävä kyllä, veikkaan jälkimmäistä. Kolmas vaihtoehto on, että päättävät elimet ovat henkiseltä kehitykseltään noin 6-vuotiaan tasolla naiiviudessa.

Esimerkkejä? Watch the news: tukipaketit, valtion toimintojen yksityistäminen ja myynti ulkomaille/kavereille, pohjavesivarantojen myyntisuunnitelmat, metsäteollisuuden alasajo, vahvan valuutan politiikan ja ulkotuonnin veroaleilla tehty tila jossa kotimainen maksaa älyttömiä ja sitäkautta kotimaisen hyödyketuotannon de facto lopettaminen, valtiollisen päätäntävallan ulkoistaminen suomesta brysseliin ja niin edelleen. The list goes on. KUKAAN ei ajattele suomalaisen valtion tai kansan etua jos ei suomalainen itse.


2) Kansalaisen oikeustajun ja käytännön suhde

Maassa, jossa rangaistuspolitiikka kohdistuu siihen osaan kansaa joka sitä lakia lähtökohtaisestikin noudattaa ei rauha voi kestää iättömyyksiin. Otetaan ensimmäiseksi esimerkiksi paljon puhuttu aselaki: Aseenomistajat ovat kansalaisista kuuliaisimmasta päästä ja vaikka tapahtuneet, sinällään ikävät, ammuskelut ovat julkisuusarvoltaan kovassa huudosssa, keskiverto aseenomistaja ei siihen ole millään muotoa syyllinen. Tällä maalla on erinomaisen hyviä historiallisia syitä aseistaa itsensä hampaisiin asti ja metsästys, vapaaehtoinen reserviläistaitojen ylläpito sekä muut ampuma- ja eräharrastukset ovat siihen valtiolle erinomainen ja äärimmäisen kustannustehokas keino ilman mainittavia haittoja. Oletettavaa kun on, että kovin paljon useampi niitä ei hankkisi kun jo nyt jonkinlaisen väkivaltavälineen luvanhalitjoita olisi.  Miten muuten reserviläinen -maksaa itse- koulutustansa ja taitojensa ylläpitoa? Tulisi äkkiä mieleen, että tuossahan olisi paikka säästää isokin penni tukemalla moista. Noissa piireissä aseisiin suhtaudutaan äärimmäisen suurella vakavuudella, joten suoralla päättelyllä johdettu harjoittelu voisi jopa vähentää suhteellisia väärinkäytöksiä.

Tuossa joku aika takaisin, kun luin vanhojen rynsesterien romutuksesta, kävi niinkin hirvittävä asia mielessäni kun että oltaisiin muutettu aseet ampumaan kertatulta ja myyty luvan edellytykset omaaville reserviläisille (joka on jo ihan oma avautumisen aiheensa), mutta nykyisessä arvokeskustelussa tuommoisesta kommentista saa vähintään natsin ja sotahullun maineen.

Lisäesimerkkejä voidaan ottaa vaikka nopeusrajoituksista: Ylinopeuden ajaminen loppuu sillä, että alennetaan nopeusrajoituksia. Jaaettämitäettä? Ja sakkojahan maksat vain, jos olet veronmaksaja.

Samaten on äärimmäisen kyseenalaista, että raiskauksesta ja kahdesta pahoinpitelystä saa käytännössä saman kakun kun rumien kirjoittelusta nettiin. Meinaa rupeaa hitaampikin miettimään, notta kenes etuja tässä oikeasti valvotaan jos ei rikoksen uhrin. Näitä mallikansalaisiahan ei tulla myöskään karkoittamaan, koska on niin kamalaa ja silleeniinq.  Ja sananvapaushan ei toimi kun yhteen suuntaan, exje.

Kaikista pahin rikos tässä maassa on olla yrittäjä: Tiput kättelyssä sosiaalisen turvaverkon ohi kun yrität jotain ominesi tehdä ja yritystukia on täysin turha pyydellä jollet satu olemaan oikeiden kaiffareiden kaveri ja Hyvällä Asialla [tm].

Josta päästäänkin luovasti seuraavaan aiheeseen;


3) Poliittinen perseennäyttö

Tässä maassahan virallisesti saa olla mitä mieltä tahansa, mutta Virallista Totuutta sinun ei tule kyseenalaistaman. On tietty konsensus asioista, josta media ja kolmipuolue [das partei] ovat yhtä mieltä ja niitä Tulee Noudattaa. Onneksi, näin internetin ja kehittyneen sosiaalisen median aikana turpaa ei saa enää tukittua mitenkään tehokkaasti ja yhtenä ajan ilmentymänä on juurikin paikka nimeltä blogistan. Sehän ei luonnollisestikaan estä mediaa kaivamasta yksipuolisesti toisesta puolesta kakkaa vaikka talikolla samalla kun oma puoli esitetään hyväntekijöinä riippumatta kontekstista. Sanavalinnat ovat propagandan aakkosissa ensimmäisenä ja näin kotipsykologina olen kiinnittänyt erityistä huomiota kyseiseen taiteenalaan. Hyvin tuntuu oppi menneen perille, propsit opettajille.

Ilmiön mukana tulee se käsittämätöntä kansallista alemmuudentunnetta kantava lauma, joita joku on hyödyllisiksi idiooteiksikin sanonut; toistetaan opittua liturgiaa vaikka jo alemman kouluasteen oppilas kykenisi sen väittelemään kumoon. Ja nämähän ovat sitten sen Virallisen Totuuden aisankannattajia, joita valtaapitävät voivat uhrata tarvittaessa kansan pyöveli-istuimella liian ääliöinä koska tilalle jonottaa 10 uutta saadakseen osansa teh Hyväksynnästä ja jostain kivasta pestistä projektipäällikkönä Yleisen Hyvän Edistämisen Tukikeskuksessa tai poliittisena virkamiehenä (joka ny aikalailla on sama asia). Rahoitus virtaa ja bileet jatkuu. Ja se nimetön rehellinen raksamies joka miettii paljonko överiä tarttis tehrä että sais muksut lomalle ens vuonna maksaa.


Ikävä kyllä, jos meno ei muutu demokraattisella päätösmenetelmällä- tämän aikakauden loppuunleimaava päätepiste tulee olemaan aseellinen konflikti. Organisoituun väkivaltaan kykenee pohjoisista kansoista jokainen (yleistä käsitystä vastoin luulen ruotsalaisenkin viimekädessä siihen kykenevän) ja se tulee olemaan ruma. Sosialistinen aikakausi ja väkivallan sekä arkitodellisuuden hylkääminen viestii siitä, että on eletty liian syvää rauhan aikaa, liian kauan. Toistan itseäni: Suomalaisen ainoa edunvalvontakoneisto on Oy Suomi Ab, kukaan muu ei tätä paikkaa tule ylläpitämään jos ei suomalainen sitä itse tee. Ongelmaksi globaalikoille muodostuu se, että suomalainenhan (kuten valtaosa muistakin kansoista) nimenomaan tekee.

Rönsyilevää, kyllä. Pahoitteluni. Palaan myöhemmin astialle verotuksesta, maassaolijoista ja monista muista epäkorrekteista asioista.



2 kommenttia:

  1. Tervehdys, Vaitiolija. Kirjoitat useasta asiasta yhtä aikaa, joten aikapulan vuoksi en niitä erikseen kommentoi, mutta totean, että ajatuksemme elävästä ja olevasta ei paljoakaan eroa. Voimia eloon ja jatka naputtelua. Lisäsin blogisi omallenikin linkkilistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset ykälle kiinnostuksesta ja lisäyksestä. Tuohan oli vähän semmoinen varoventtiilinomainen purku ja valotus pieneen osaan asioista mitkä mieltä hiertävät ja joita ei ole soveliasta julki tuoda jos meinaa asiakkaalta leipää saada pöytään. Koitan kirjoittaa jatkossa hallitummin ja eksaktimmin.

      Poista